Läsarfråga: drömkök.

En av våra kära läsare (tack för att ni kommer tillbaka) skickade en fråga om drömkök. Hon undrade hur MITT drömkök ska se ut och om jag kan visa bilder på kök som är moderna men av lite olika stilar?

Absolut, här kommer ett inlägg om det. Bilder sist i inlägget!

Rummet som helhet
Mitt drömkök är stort, luftigt, ljust och ganska modernt. Jag vill ha mycket plats för att man ska kunna vara flera i köket och laga mat samtidigt, tycker det är så mysigt att laga ihop med sambo eller vänner. Det ska finnas en hel del fönster (dock inte såna där vanliga där folk tenderar att spänna upp små minigardiner, hatar sånt) och spotlights i taket.

Köksö
Jag vill ha en stor köksö med plats för både vattenho och förvaring och ev några stolar längs ena sidan så att det blir lite om en bar där man kan sitta och prata med den som lagar mat. Sedan har jag en fundering på om man ska ha möjlighet att laga mat även på köksön, alltså plats för en värmehäll men där jag har inte riktigt bestämt mig än. Ett tag var jag inne på att ha hela ugnen i köksön men den idén har jag gett upp då pappa upplyste mig om hur krångligt det skulle bli.

Elektronik
Jag vill ha ett stort kylskåp och ett lika stort frysskåp och de ska synas, jag är inget fan av inbyggda skåp alltså där man sätter en skåpslucka utanpå. Färg vet jag inte än, det beror på hur köket blir men absolut inte vitt iaf utan gärna kromfärgade eller kanske t o m svarta. Just nu har jag ögonen på ett frysskåp med inbyggd ismaskin på utsidan, jag har nästan alltid is i mitt vatten så det är ett måste i huset.
Jag vill även skaffa en elektronisk fläkt och för er som inte vet vad det är kan jag berätta att den sitter inbyggd jämte spisplattorna. Den ser ut som en liten slät platta som är på samma nivå som plattorna men när man trycker på en knapp åker den upp från spisen ca 2 dm upp i luften och sedan börjar den suga in matoset. När man har lagat klart trycker man på knappen igen och då sjunker den ner och blir "osynlig" igen. Superfräckt.

Matplats
Detta är det svåraste att beskriva då jag ännu inte bestämt planlösningen helt. Jag vet inte om jag vill ha öppen planlösning med köket och vardagsrummet i ett eller om de ska vara för sig. Jag lutar åt öppen fast inte öppen i rektangulär form utan lite mer åt det ovanliga hållet. Detta är relevant för att jag då inte vet om jag ska ha en liten matplats nära köket och en större i vardagsrumsdelen eller endast en stor. Vi får se :)

Form och färg
Ytterligare en sak som jag inte har full koll på än. Jag har alltid velat ha ett kök i brun ek för att jag tycker det ger en sådan hemtrevlig känsla. Dock går detta stick i stäv med att jag vill ha ett ljust kök, ek är vackert men det mörkar ner ett rum ganska bra. Sedan började jag röra mig mot ett allmogevitt kök just för ljusets skull men nu vet jag inte alls längre. Köket är ett ställe där man verkligen kan visa sin personlighet och jag är inte "mesigt vit" (fast jag kanske är "elegant vit"??) och nu finns det såå många färger att välja mellan. Där får man nog verkligen rannsaka sig själv.
Formen blir nog ganska traditionell iaf, jag tycker böjda kök (ser ut som en serpentin) är coola men jag vill nog inte ha ett själv. Jag avskyr långsmala kök men det är nog bara för att jag förknippar dem med lägenheter.
Golvet ska vara delat iaf, såpass mycket vet jag. Där man lagar mat ska golvet bestå av grå stenplattor som lite oregelbundet är ihopsatta med varandra. Resten av golvet ska vara trägolv, ljust eller mörkt vet jag inte än.

Jaa, det var en liten beskrivning av vad jag vet än så länge om mitt kök. Här kommer lite bilder:

image42


image43


image44


Hur ska era kök se ut???

Kommentarer
Postat av: MariaH < 3

Drömma kan man ju alltid :)

2008-04-30 @ 10:09:50
URL: http://prinsessanmaria.devote.se
Postat av: jonna - en sån där

tack så jättemycket!

När det blir husköpe för oss blir det ett klassiskt, lantligt kök :)

2008-04-30 @ 11:27:55
URL: http://jonnalantz.blogg.se
Postat av: Debbie

jag gillar lantköksstuket.. så mysigt :)

2008-04-30 @ 11:47:55
URL: http://dendardebbie.blogg.se
Postat av: Marie

Hej och tack för besöket i min blogg! Det är många som benämner min blogg som annorlunda, det är kul, men jag undrar såå vad som är annorlunda i den! Jag tror jag har lite luddig självinsikt...

Jag tyckte btw att det röda köket var riktigt snyggt!
Jag gillar färgkontraster och femtiotal!

2008-04-30 @ 12:18:04
URL: http://mariwi.blogg.se
Postat av: milla

å tack! :o)

2008-04-30 @ 12:26:37
URL: http://www.halsofreak.blogg.se
Postat av: Ida

Tack för din kommentar :)
Jag gillar vita skåpluckor, men det får gärna vara något snyggt kakel och nån snygg tapet :)
Vad händer ikväll då? Kram

2008-04-30 @ 12:30:27
URL: http://hittaida.blogg.se
Postat av: E m i l i a s . M a m m a

Tack så mycket =)

2008-04-30 @ 12:32:24
URL: http://jyees89.blogg.se
Postat av: Alexandra

Något som faller mig i smaken är svarta kök, liknande bilden längst ner. Jag tycker det är så snyggt! Det är en dröm jag har när jag flyttar till mitt drömhus. Måste bara inflika att jag gillar denna blogg stark, en 10-poängare!

2008-04-30 @ 12:36:22
URL: http://www.alexandravickan.blogg.se
Postat av: S a r a

Sv: åh tack så mycket :D Hur hittade du till min blogg? :-)

2008-04-30 @ 12:55:37
URL: http://saaramarklund.blogg.se
Postat av: rania

tack, glad jag blir! :D

2008-04-30 @ 13:02:39
URL: http://ranias.blogg.se
Postat av: Natalie

ja tack så mycket!
Det hoppas jag med, åh vilka underbara kök!
och jag som snart flyttar in i nybygge :)

2008-04-30 @ 13:28:43
URL: http://nataliesalazar.blogg.se
Postat av: Rebecca

Mitt kök ska vara som bilden längst ner ungefär.. det är drömmen :D

2008-04-30 @ 16:35:02
URL: http://glooria.blogg.se
Postat av: Anonym

fina kök! =)

2008-05-01 @ 13:54:40
URL: http://edizep.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0